Már nem kötik munkaviszonyhoz a pályázatot, minden adószámmal rendelkező magyar állampolgár pályázhat!

Újra van pályázat, sokan már ismerik a feltételeket, másoknak új ez a lehetőség. Egy bizonyos: 100-180.000 forinttal olcsóbban sokkal jobb kerékpárt venni, mint teljes áron.

Ha már ismeri a feltételeket, itt adhatja le a pályázatot: https://elektromobilitas.humda.hu/pedelec/login

Hogyan lehet leadni?

Bejelentették a részleteket, végre tudjuk, hogy mikor lehet leadni az elektromos kerékpár pályázatokat 2022-ben. Azok számára, akik eddig nem követték a támogatási lehetőséggel kapcsolatos fejleményeket összefoglaljuk: 2020-óta lehet pályázni elektromos rásegítésű kerékpár, vagyis pedelec, népszerűbb nevén e-bike beszerzésére. A pályázatot EU forrásból az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) írta ki. Feltétele, hogy pedelec szabványnak megfelelő kerékpárra lehet támogatást elnyerni.

Mikor lehet leadni?

Számos változtatás történt az első pályázati ciklus óta, így azon a módszeren is változtattak, hogy eddig csak minden hónap első hetében lehetett leadni pedelec támogatásra a pályázatot, sőt a hiánypótlásokat is csak ezekben az időkapukban lehetett benyújtani.
2022. április 14-től folyamatosan, a kibővített támogatási keret kimerüléséig elérhető a pályázati felület.

Mennyi támogatást lehet igényelni?

A különböző elektromos kerékpár típusok támogatási összege is változott és módosult a maximális vételár is.
Pedálszenzoros elektromos kerékpárok esetén a bicikli vételára nem haladhatja meg a 600.000 forintot, melyből 50%-os támogatásra, de legfeljebb 100.000 forintra lehet pályázni. (Korábban ez 400.000 forintos maximum vételár volt legfeljebb 90.000 forintos támogatással.)
Nyomatékszenzoros ebike esetén még kedvezőbbek a feltételek: itt a vételár az 1.200.000 forintot nem haladhatja meg. A támogatás mértéke itt sem lehet több a vételár felénél, ez esetben a pályázaton elnyerhető legnagyobb összeg 180.000 forint.